crematorium

Overlijden Melden?

24 uur per dag bereikbaar

Niet de informatie gevonden die u zocht?

Bel direct naar 085 01 6 0614 of mail naar info@crematorium24.nl

U bent nu hier Arrow pointing right home / crematorium / Zoetermeer / Crematorium Zoetermeer
Zoetermeer

Crematorium Zoetermeer

Afbeelding van een meer in de stad

Geheel verzorgde crematie met een intiem afscheid. U bepaalt het crematorium.

Zoetermeer aulaVan het begeleiden van de overledene weer terug naar het leven in Zoetermeer

In de ovale aula biedt een groot venster zicht op de begraafplaats, maar de stoelen zijn gericht naar een witte wand met een kunstwerk, waar de overledene en de eventuele sprekers aandacht vragen. Na de plechtigheid in het crematorium in Zoetermeer kan de kist dalen naar de beneden gelegen ovenruimte, waar de nabestaanden via een brede trap eventueel ook naartoe kunnen. De begane grond ligt half in het water, wat de door grote vensters goed zichtbaar is. Vervolgens komen de nabestaanden in de koppelbare koffiekamers, ogenschijnlijk los uit de beschermende ruimte van de plechtigheid, weer terug naar het leven, zoals de architect van het crematorium in Zoetermeer het bedoelde. De weg naar de parkeerplaats die de nabestaanden naderhand lopen, loopt wat af, waarmee die weg wat lichter lijkt.

Zoetermeer vooraanzicht

Beschutte omgeving, met vloeiende ruimtes in het crematorium in Zoetermeer

Tussen de wanden van CorTen, een geleidelijk roestend gevelmateriaal, worden de aula en het columbarium gekoesterd. De brug loopt er langs de koffiekamers naartoe. De ruimtes zijn zo ontworpen dat de indruk van een soort grafheuvel is gewekt. De afscheidsceremonie kan daardoor ‘boven’ plaatsvinden, terwijl de crematie op een benedengrondsniveau plaatsvindt. Het gebouw van het crematorium in Zoetermeer wordt omgeven door water, waardoor het gebouw min of meer van de omgeving losgemaakt lijkt. De ronde wand, een soort krul, biedt het gevoel dat alle ruimtes in elkaar overlopen. Het vloeiend verloop van het landschap in het gebouw, past goed bij de sfeer. De oplopende helling naar het gebouw symboliseert de zwaarte van het te dragen verlies.

Zoetermeer koffiekamer

Expressief Crematorium Zoetermeer

In deze moderne, bijzondere omgeving kunt u een gedenkwaardig afscheid realiseren. Gelegen aan de rand van Zoetermeer is het crematorium goed bereikbaar. Door de brede deuren en de bijzondere brug zijn alle ruimtes ook goed toegankelijk voor mindervaliden. Een ander pluspunt is dat nabestaanden eventueel de overledene tot aan de ovenruimte kunnen begeleiden. Kortom, een ideale plek voor een bijzondere uitvaart.

Neem contact op met ons en we vertellen u alle mogelijkheden van het crematorium in Zoetermeer

Vertelt u ons wat de uitvaart, in het crematorium van Zoetermeer, voor u uniek zou maken, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Wij helpen u de crematie zo te regelen dat u er een blijvend mooie herinnering aan heeft. We zijn 24/7 bereikbaar op 085 01 6 0614 .

Adresgegevens

Afbeelding van een meer in de stad

Crematorium Zoetermeer

Buytenparklaan 1
2717 AX Meerbloemhof

Routebeschrijving
Het sfeervolle, strakke gebouw is groter dan het doet aanzien. Door de speelse belijning en natuurlijk materiaalgebruik gaat het op in de groene omgeving.

Overlijden melden?

085 01 6 0614 wendy