crematorium

Overlijden Melden?

24 uur per dag bereikbaar

Niet de informatie gevonden die u zocht?

Bel direct naar 085 01 6 0614 of mail naar info@crematorium24.nl

U bent nu hier Arrow pointing right home / crematorium / Groningen / Crematorium Groningen
Groningen

Crematorium Groningen

Crematorium Groningen

Geheel verzorgde crematie met een intiem afscheid. U bepaalt het crematorium.

Crematorium Groningen

In een bosrijke omgeving, aan de rand van Groningen ligt het Crematorium Groningen. Het gebouw uit 1963 is uitgeroepen tot rijksmonument en is van historische architectonische waarde. Het bijzondere karakter van Stadscrematorium Groningen kenmerkt zich door een sfeervol en eigentijds interieur en een warme uitstraling. Hier bent u verzekerd van een bijzonder afscheid van uw overleden dierbare.

Standbeeld nabij het crematorium

Warme kleuren, prettige sfeer in Crematorium Groningen

Stadcrematorium Groningen is een unieke locatie op een prachtige plek. Door de raampartijen in de ontvangstruimte heeft u uitzicht op de vijver en omliggende bomen en wordt u verwelkomt door het warme rood-oranje van de banken. Ook de familiekamer, de aula’s en rouwkamers in het crematorium in Groningen zijn voorzien van rustgevende tinten. In de kleine aula zijn paarse banken in een halve cirkel opgesteld om de kist heen. Deze banken zijn gericht naar de plek waar sprekers de overledene kunnen herdenken. Met plek voor 70 belangstellenden naast de zitplaats is het een geschikte ruimte voor een middelgroot gezelschap. Er is in het uitvaartcentrum bovendien nog een familiekamer waar u als nabestaanden in intiem gezelschap afscheid kunt nemen.

Dienstruimte Groningen

Geluid en beeld bij Crematorium Groningen

Een afscheid wordt nog specialer met de juiste beelden of mooie muziek. In de grote aula van het crematorium staat een kleine vleugel, waarmee de mogelijkheid bestaat voor livemuziek. Als u foto’s wilt laten zien, dan kunnen die worden afgespeeld als een diapresentatie. U kunt muziek afspelen en naast foto’s zijn er ook bewegende beelden mogelijk. Het materiaal kunt u eenvoudig aanleveren op cd, dvd of usb of u kunt uw eigen laptop meenemen. Het is aan te raden dit wel van tevoren te testen, zodat u op de dag zelf niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Moderne faciliteiten bij Crematorium Groningen

Voor een bijzonder afscheid van de overledene zijn er twee aula’s waartussen u kunt kiezen. Er is mogelijkheid tot een grootse plechtigheid met veel gasten, maar u kunt ook kiezen voor een intieme uitvaart. Dankzij de vele mogelijkheden kunt u de dienst volledig naar wens invullen. De Feniks zaal is grote aula met 180 zitplaatsen, waar een gezelschap tot 300 personen terecht kan. U kunt ook kiezen voor de Ronde zaal. Dit is een kleinere aula met zitplaatsen voor maximaal 50 gasten. In de koffiekamer zijn uitgebreide catering- en horecamogelijkheden, op maat gemaakt en met lokale producten. Kom met vrienden en familie samen in de Damkamer, een gemoedelijke huiskamer die geschikt is voor 25 personen.

Intieme dienstruimte Groningen

Verstrooien of bijzetten bij Crematorium Groningen

Nadat de overledene gecremeerd is, blijft de as een maand bij Crematorium Groningen. Daarna bent u vrij om te beslissen wat u ermee doet. Stadcrematorium Groningen kent verschillende mogelijkheden wat betreft asbestemming. Er is een buiten columbarium en een urnentuin, waar u de as van uw overleden dierbare bij kunt zetten. Ook is er een gedenkbos, kinderbosje, een vlindertuin zijn er diverse mogelijkheden voor verstrooiingen.

Bespreek uw wensen voor een afscheid in Crematorium Groningen

Heeft u ideeën over hoe u de uitvaart van uw naaste persoonlijk en bijzonder kunt maken? Deel dit dan met uw uitvaartondernemer. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt bij het regelen van een crematie. Ook wat betreft de catering kan Crematorium Groningen u een ruim assortiment bieden. En ook na de crematie zijn er meerdere mogelijkheden op Crematorium Groningen om de as van uw dierbare te verstrooien, op een plek naar eigen keuze of te plaatsen in een urnentuin.

Heeft u vragen of wilt u een overlijden melden? Neem contact op en we bespreken met u alle mogelijkheden voor een afscheid in Crematorium Groningen. Bel 085 019 2468  of mail naar info@crematoriumingroningen.nl. Daarvoor zijn we 24 uur per dag bereikbaar.

Adresgegevens

Crematorium Groningen

Crematorium Groningen

Crematoriumlaan 6
9747 AM Groningen

Routebeschrijving
Het sfeervolle, strakke gebouw is groter dan het doet aanzien. Door de speelse belijning en natuurlijk materiaalgebruik gaat het op in de groene omgeving.

Overlijden melden?

085 01 6 0614 wendy