crematorium

Overlijden Melden?

24 uur per dag bereikbaar

Niet de informatie gevonden die u zocht?

Bel direct naar 085 01 6 0614 of mail naar info@crematorium24.nl

U bent nu hier Arrow pointing right home / crematorium / Amersfoort / Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort
Amersfoort

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Geheel verzorgde crematie met een intiem afscheid. U bepaalt het crematorium.

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort, een plek van bezinning

Omgeven door ruim 35 hectare aan loofbomen en naaldbomen vindt u Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort in Leusden. De bijbehorende begraafplaats Rusthof, met het katholieke gedeelte Maranatha, ligt aan de rand van natuurgebied Den Treek en het Hazewater. Natuurgebied Den Treek is een familielandgoed met 2200 hectare aan indrukwekkende natuur. De gemeentelijke begraafplaats ligt in de gemeente Amersfoort, maar op grondgebied Leusden. Hier weten ze dat ieder mens anders is. Met maatwerk maken ze van het afscheid van uw dierbare iets bijzonders.

Een intieme plechtigheid bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Bij het crematorium in de gemeente Amersfoort regelen ze alles voor u. Van het opbaren tot de crematie en alles daartussenin. Een afscheid is persoonlijk. Daarom bieden ze bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort altijd maatwerk. Dit is mogelijk dankzij de verschillende aula’s. Hierdoor kunt u voor zowel een groots afscheid als een intieme plechtigheid gaan. Na afloop van de dienst kunt u herinneringen ophalen onder het genot van een hapje en een drankje. Bij het crematorium is alles mogelijk: van koffie tot champagne en van budget tot culinair. 

Dertig dagen na de dienst kunt u het as van uw dierbare ophalen bij de Poortkamer. U komt voor een keuze te staan: wat moet er met de as gebeuren? U kunt de as mee naar huis nemen, uitstrooien of bijzetten in een urnenmuur of bij een graf. We informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden.

Neem waardig afscheid bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Dankzij de verschillende zalen, is er altijd een afscheid mogelijk die past bij uw wensen en die van uw overleden dierbare. De Torenzaal heeft een sobere inrichting in de stijl van Dudok. Hier is zitplek voor 50 gasten, met nog eens 25 staan- of zitplaatsen op het balkon. 

De Lichtzaal heeft een moderne inrichting. Het is een grote en ronde ruimte en de ledverlichting op het plafond kan in acht verschillende kleuren worden ingesteld. Hier is zitplek voor 165 gasten en staanplaatsen voor 185 gasten. De Lichtzaal is perfect voor livemuziek dankzij de mooie akoestiek. Wilt u liever een kleine en intieme plechtigheid? Dan kunt u ook de familiekamer afhuren voor maximaal 23 personen.

Afscheid regelen bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Als uw dierbare overlijdt, moet er in korte tijd veel worden geregeld. Het regelen van een uitvaart kan erg overweldigend zijn. Bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort hechten we veel waarde aan persoonlijke aandacht. U kunt maar één keer afscheid nemen. Ons doel is om dat afscheid voor u zo zorgeloos mogelijk te maken. Voor het regelen van een crematie zijn wij 24/7 vrijblijvend bereikbaar. Heeft u specifieke wensen met betrekking tot de uitvaart? Bel ons dan gerust.

Beeld en geluid bij Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

In zowel de Torenzaal als de Lichtzaal vindt u een katheder met (loop)microfoon. In de Torenzaal is het mogelijk om op meerdere beeldschermen foto’s en video’s af te spelen. Ook kunnen wij een organist regelen die tijdens de dienst op de imposante kerkorgel speelt. In de Lichtzaal is eveneens een beeldscherm waarop u beeldmateriaal kunt vertonen. Hier kunt u tijdens de dienst gebruik maken van een vleugel. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van onze uitgebreide muziekcollectie of uw eigen muziek aan te leveren. 

Meer weten over Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort?

Het crematorium is eenvoudig te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Vanaf de A28 afrit 5 bent u binnen enkele minuten bij het crematorium. Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort is vanaf treinstation Amersfoort op werkdagen te bereiken met bus 19. 

Heeft u vragen of wilt u direct een overlijden melden? Wij zijn 24/7 bereikbaar op (mail) of bel (telefoonnummer). Deel uw wensen, dan denken wij met u mee. 

Adresgegevens

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort

Dodeweg 31
3832 RE Leusden

Routebeschrijving
Wij zijn er om families te verbinden, eren en herinneren.

Overlijden melden?

085 01 6 0614 wendy